luni, 31 mai 2010

Povestea unei picaturi de ploaie

Traiesc o penultima noapate de primavara,privind pe geam ploaia care pare ca nu are de gand se sa opreasca. Se pare in seara asta,cerul e suparat,sufera si plange. Fiecare picatura de ploaie ascunde o poveste trista sau vesela si fiecare picatura duce cu ea greutatea unei vietii.
Intind mana pe geam pentru a prinde o poveste,in mana mea se asterne o picatura cristalina,rece si mare care dupa cateva momente de liniste incepe sa isi spuna povestea:
"Sunt una dintre multele lacrimi ale ei,sunt o lacrima plina de tristete. Ea(G) l'a iubit foarte mult pe el(L),si el la randul ei a iubit'o foarte mult insa cineva acolo sus avea o noua misiune pentru L si a hotarat sa il ia,lasan'o pe ea mai pustie ca niciodata. Totul s'a petrecut repede si pe neasteptate...intr'o zi,pe la ora 5,ea primeste un telefon si afla cu groaza ca el a avut un accident. Ajunge intr'un suflet la spital unde el zacea inconstient pe un pat de spital,era in coma,era intr'un somn profund care parea sa nu se mai termine. Au trecut 10 zile pana L s'a hotarat sa doarma definitiv,10 zile in care G a fost langa el in care ii povestea tot ce se intampla in viata ei si in viata priteniilor lor,in care il ruga cu disperare sa ramana langa ea si in care ii reamintea cat de mult il iubeste,insa el nu dadea nici un semn. Insa in ziua in care s'a alaturat ingerilor,ea era langa el si il tinea de mana,a zismtit la un moment o strangere de mana dupa care inima i s'a oprit.
Au urmat cateva luni de cosmar pentru ea,lunii in care a plans si a tinut la piept o perna care inca mai purta parfumul lui.
Asta e povestea ei si a lui care a avut un sfarsit nefericit...."..ultimele cuvinte soptite de picatura de ploaie dupa care mi s'a prelins pe mana si s'a unit cu pamantul si odata cu ea s'a dus si povestea pe care ea o stia. Simt cum o lacrima imi aluneca pe obraz,stiu ca aceasta lacrima va spune povestea lor mai departe....



"Intre pustietatea mea si pustietatea ta exista numai plansul etern al valurilor marii" Kazi Nazrul Islam

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zii ce ai pe suflet